2018.10.06.

Nokia 7.1 HDR kijelzővel

A HMD Global bemutatta a legújabb Nokia okostelefont, amely elegáns, gyors okos, és videózni is új élmény lesz rajta.

A HMD Global a napokban tartott sajtótájékoztatót, ahol leleplezték a legújabb Nokia okostelefont. A cég komolyan gondolja az egykor piacvezető márka újbóli felvirágoztatását, ennek lehetőségét pedig a minél szélesebb piaci réteg lefedésében látják. Készült telefon a legfelső kategóriába, több modell is a középkategóriába, illetve gondoltak azokra is, akik a régi klasszikusokat látnák viszont szívesen.

 

A legújabb Nokia 7.1 kimondottan a középkategóriában indul. Mivel ez az egyik legsűrűbb mezőny, itt illik kiemelkedni valamivel, különben nagyon nehéz megragadni a felhasználók emlékezetében. A Nokia 7.1 ezt elsősorban elegáns megjelenésével, valamint méretes, újszerű megoldásokat felvonultató kijelzőjével próbálja meg elérni.
 


A telefon 5.84 colos kijelzőt kapott, amely a PureDisplay technológiának köszönhetően olyan részleteket is képes megjeleníteni, amelyeket más kijelzők nem. Mivel a HDR egyre nagyobb teret nyer az online videómegosztókon is, valamint az online videózás jelentős hányadát telefonokon bonyolítják, érthető e két tényező figyelembevétele is. Ennek köszönhetően a Nokia 7.1 is HDR-támogatással rendelkezik, vagyis mind a sötét, mind a világos részeken sokkal részletesebb és élénkebb színeket képes megjeleníteni. Ez a külső fényviszonyoktól függetlenül mindig pazar vizuális élményt garantál.

 

Ehhez szükség van a komoly számítási erőre is, ezt a Qualcomm Snapdragon 636 processzor garantálja. A telefont az online tartalomfelhasználásra tervezték, így az akkumulátor kapacitásával sem lesz probléma, a gyorstöltést (30 perc alatt 50%) pedig egy USB-C csatlakozón keresztül oldották meg. A telefont egyetlen 6000-es alumíniumtömbből vágták ki, így a kaszni nem csak elegáns, de ellenálló is. A hátlapon egy kétkamerás rendszer kapott helyet 12MP-es és 5MP-es kamerákkal, Zeis optikával.
 


A Nokia 7.1 az Android One operációs rendszert futtatja, amelyen nem kell tartanunk semmilyen előre telepített alkalmazástól. Emellett a rendszerfrissítések is az elsők között érkeznek meg a telefonra, ezt a gyártó két évig garantálja. Mindezért a zsebünkbe kell majd nyúlni, de azért nem annyire mélyen. A Nokia 7.1 ugyanis 119 000 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül majd forgalomba novemberben.