2018.06.14.

Hangot bocsáthat ki a Galaxy S10 kijelzője

A pletykák szerint a Samsung már javában dolgozik egy olyan AMOLED vagy OLED kijelzőn, ami képes lehet hangot kibocsátani.


 
  • egyes értesülések szerint a Samsung egy olyan kijelzőn dolgozik, ami képes lehet hangot kibocsátani egy hangszóróhoz hasonlóan
  • elképzelhető, hogy a hihetetlennek hangzó fejlesztés már a Galaxy S10-ben debütál, hiszen az egy évfordulós modell lesz
  • egyelőre csak annyi biztos, hogy egy 6,2 hüvelykes OLED vagy AMOLED képernyőről van szó

Futurisztikus álom vagy közeli valóság?

Az elmúlt hetekben szinte megállás nélkül érkeznek a merészebbnél merészebb pletykák a Samsung Galaxy S10-ről. Legutóbb például az merült fel, hogy az ujjlenyomat olvasó a kijelző alá költözik, most pedig még egy ennél is meglepőbb extráról hallhatunk híreket. A Trusted Reviews információ alapján ugyanis maga a készülék képernyője fog hangszóróként szolgálni.

Persze a technológiáról semmit sem lehet tudni: a Samsung minden bizonnyal féltve őrzi a megoldás titkát. Egyedül a panel paramétereiről derült ki néhány információ, például az, hogy a kijelző átmérője 6,2 inch-es lehet. Attól sem kell félnünk, hogy a rejtélyes technológia esetleg rosszabb képminőséget eredményezne, hiszen a panel változatlanul egy OLED vagy AMOLED modell lesz.





Még nagyobb kijelző lehet a végeredmény

A fejlesztés célja az, hogy még egy, viszonylag sok helyet foglaló szenzor tűnhessen el az előlapról; így több helyet maradhat a kijelzőnek. Ettől azonban még az előlapi kamera és a fényérzékelő, illetve az írisz szkenner elhelyezése továbbra is kérdéses. Az egyik lehetséges megoldás a felső kivágás bevezetése, mint az iPhone X esetében.

Tekintve viszont, hogy az utóbbi időben számtalan Androidos csúcsmodell vette át ezt a kivitelezést, kétséges, hogy a Samsung emellett a terv mellett tenné le a voksát egy évfordulós telefon esetében. Az S10 ugyanis tíz évvel az első Galaxy S-mobil megjelenése után fog debütálni, tehát mindenképpen meglepő és forradalmi megoldásokra számíthatunk.